DOŽIVLJAJSKO VODENJE V SPREMSTVU RIMSKIH VOJAKOV

ponedeljek, 20. 5. 2019, in sredo, 22. 5. 2019, vas vabimo na doživljajsko vodenje v spremstvu rimskih vojakov. Skupina rimskih vojakov bo namreč v polni vojaški opremi izvedla neke vrste arheološki eksperiment, pri katerem bodo preverili vzdržljivost modernega človeka, ergonomijo antične vojaške opreme ter čas potovanja takšne skupine. Del poti se jim bomo pridružili v organizirani skupini s strokovnim vodnikom. V ponedeljek si bomo med drugim ogledali vojašnico, ki je bila del Rapalske meje ter utrdbo na Lanišču, ki je del obrambnega sistema Claustra Alpium Iuliarum. V sredo pa se bomo sprehodili ob Ajdovskem zidu, ki predstavlja najdaljši odsek obrambnega sistema CAI.

Udeležba na dogodku je brezplačna!

Prijave zbiramo do 18. 5. 2019 preko elektronske pošte tajda.senica@zvkds.si ali na številko 040-727-850. Pri prijavi vas vljudno prosimo, da nam še sporočite, na kateri dan se boste udeležili dogodka.

V primeru zelo slabega vremena bo dogodek prestavljen na drug termin, o čemer vas bomo pravočasno obvestili.

Dogodek organizira Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije v sodelovanju s KD Vespesjan in Zavodom Zeleni Žep v sklopu projekta CLAUSTRA+ (Čezmejna destinacija kulturnega in zelenega turizma Claustra Alpium Iuliarum). Projekt CLAUSTRA+ je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa Interreg V-A Slovenija-Hrvaška.

Vabljeni!

Morda vam bo všeč tudi...