18. april – Mednarodni dan spomenikov in spomeniških območij

V sredo, 18. aprila 2018 ob 16. uri, vabljeni na Fakulteto za arhitekturo v Ljubljani, na praznovanje Mednarodnega dne spomenikov in spomeniških območij, ki ga pripravlja ICOMOS Slovenija.

Letošnja tema mednarodnega dneva je Dediščina za generacije in je namenjena osveščanju o pomena prenosa znanj med generacijami, še posebej povezovanju in opolnomočenju mladih za delo na področju varovanja kulturne dediščine. Vodilo letošnjega praznovanja je misel Nelsona Mandele: “Mladi današnjega dne so voditelji prihodnosti.” S tem izhodiščem organiziramo tudi letošnje aktivnosti praznovanja Mednarodnega dneva spomenikov in spomeniških območij v Sloveniji.

Letos bosta ob 18. aprilu organizirana dva dogodka in sicer odprtje razstave Dediščina nas oblikuje in povezuje, ki so jo študenti predmeta Interpretacija dediščine pripravili s sodelovanjem strokovnjakov združenja ICOMOS Slovenija, ter okrogla miza z naslovom Prihodnost dediščine v očeh mladih, ki jo bodo zasnovali mladi slovenski strokovnjaki skupaj s študenti, ki jih varovanje dediščine zanima in zadeva.

Srečanja se bodo kot gostje udeležili tudi predstavniki Ministrstva za kulturo, Zavoda za varstvo kulturne dediščine in strokovnjaki povezani v združenje ICOMOS, da boste skupaj govorili o prihodnosti naše dediščine in boljšem organiziranju mladih strokovnjakov, ki na področju delujejo.

K obema dogodkoma predvsem pa k sodelovanju na okrogli mizi vabljeni vsi mladi, ki se ukvarjate pri svojem študiju ali delu s kulturno dediščino. Sodelujete lahko kot udeleženci okrogle mize ali aktivni predavatelji s kratkimi predstavitvami svojega dela, raziskovanja ali udejstvovanja na področju varovanja kulturne dediščine.

Srečanje bo potekalo od 16. 00 do predvidoma 17.00 ure.

Vsi, ki bi radi predstavili svoje delo, sporočite to do 15. 4. 2018 na naslov info@icomos.si.

Vabljeni!

Vir: ICOMOS Slovenija

Morda vam bo všeč tudi...