Valvasorjeva nagrada za leto 2017

Slovensko muzejsko društvo SMD je 21. maja 2018 v Narodni galeriji podelilo Valvasorjeva odličja za leto 2017.

Poklon za življenjsko delo je prejel etnolog Andrej Dular, avtor in soavtor številnih stalnih in občasnih razstav v Belokranjskem muzeju in v Slovenskem etnografskem muzeju. Z nagrado Slovenskega muzejskega društva za enkratne dosežke so počastili še avtorje stalne razstave v Tržiškem muzeju – Jana Babšek, Bojan Knific, Boštjan Meglič in Janita Košir.

Valvasorjevo nagrado za enkratne dosežke , ki se podeljujejo muzejskim delavcem za enkratne izjemne dosežke v muzejstvu, ki so sad eno- ali večletnih izvirnih strokovnih dosežkov, sta prejela tudi Andrej Smrekar in Tina Buh – avtorja razstave o Heleni Vurnik v Narodni galeriji ter avtorji razstave Preteklost pod mikroskopom v Narodnem muzeju Slovenije: Žiga Šmit (Fakultete za matematiko in fiziko ter Inštituta Jožef Stefan) Mateja Kos, Tomaž Lazar, Alenka Miškec, Saša Rudolf in Zora Žbontar.

V evropskem letu kulturne dediščine je Slovensko muzejsko društvo podelilo tudi častni Valvasorjevi priznanji Vandi Mušič za podaritev zbirke del Zorana Mušiča Narodni galeriji in Kulturnemu društvu Ribiški muzej Tržaškega primorja za vzpostavitev Ribiškega muzeja Tržaškega primorja v Križu pri Trstu. Valvasorjev nagelj pa je dobilo humanistično društvo Histria za nadregionalno delovanje pri preučevanju Istre.

Iskrene čestitke nagrajencem!

 

Več o Valvasorjevi nagradi za enkratne dosežke avtorjem razstave Preteklost pod mikroskopom pa na spletni strani Narodnega muzeja Slovenije.

Vir: MMC in Slovensko muzejsko društvo 

 

 

Morda vam bo všeč tudi...